Regisztráció után a Felhasználó / Licitáló a Weboldalon keresztül az általa kiválasztott Postagalambra licitet adhat le.

A licit egy adott kikiáltási árról indul, különböző licitlépcsőkkel beállítva, de a Licitáló nagyobb összeggel is Licitálhat.

Autobid bepipálásakor lép érvénybe: Automatikus licitálás egy olyan rendszer, amelyben az Üzemeltető licitáló rendszere Licitál a Licitáló helyett. Automatikus Licitálás esetén a Licitáló meghatároz egy maximum összeget, amelyet a Postagalambért fizetne.

Automatikus Licitálás során az Üzemeltető licitáló rendszere a Licitálónak legkedvezőbb módon licitál. Először a minimális összeget ajánlja fel a vásárláshoz. Amennyiben a Postagalamb minimáláras, a licitáló rendszer a minimálárat fogja ajánlani. Ezt követően a Licitálás során mindig a lehető legkisebb összeggel licitál a Postagalambra a licitáló rendszer a vásárló által beállított limitig.

Amennyiben a licit utolsó 5 percében érkezik újabb licit, akkor a visszaszámlálás megint 5 perctől folytatódik. A Licitálónak a listát érdemes a licit végéhez közeledve 2-3 percenként frissíteni.

Minden Licitről és egy másik Licitáló által megadott magasabb Licitről is érkezik e-mail a Licitálók részére. Mindig a legmagasabb összeggel licitáló nyer. Természetesen a győztes Licitáló is kap e-mailt arról, hogy megnyerte a Licitet valamint a további fizetési és szállítási teendőkről.